Szeretettel köszöntelek a LENYŰGÖZŐ EGYIPTOM közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
LENYŰGÖZŐ EGYIPTOM vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a LENYŰGÖZŐ EGYIPTOM közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
LENYŰGÖZŐ EGYIPTOM vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a LENYŰGÖZŐ EGYIPTOM közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
LENYŰGÖZŐ EGYIPTOM vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a LENYŰGÖZŐ EGYIPTOM közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
LENYŰGÖZŐ EGYIPTOM vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Ilona Ilona | 0 hozzászólás
Sokaknak az ókori Egyiptomról a piramisok, a jellegzetes festmények és a monumentális méretű templomok mellett Nofretitinek, Ehnaton (IV. Amenhotep) mesébe illő szépségű feleségének mellszobra ötlik először a szeme elé. Nem véletlenül, hiszen ez a kivételes szépségű alkotás Egyiptom egyik leghíresebb műalkotása, amit egy amarnai Thotmesz nevű szobrász készített.
15 éve | Ilona Ilona | 0 hozzászólás
NAGY ÖRÖMMEL KÖSZÖNTÖM VINCHEIM KRISZTINÁT KIS KÖZÖSSÉGÜNKBEN !LEGYEN SZÉP NAPOD!ILONA
|
|
15 éve | Ilona Ilona | 0 hozzászólás
SOK SZERETETTEL KÖSZÖNTÖM PÓCS ANDREÁT KÖZÖTTÜNK!ÉREZD JÓL MAGAD!ILONA
A balvégzetű óceánjáró elsüllyedésének okai között van egy olyan, amely tényleg rémisztő és annyira megdöbbentő, hogy már-már hihetetlen.
Amen-Ra hercegnő kb. 1500 évvel Krisztus előtt élt Egyiptomban. (Figyeljük meg az évszámot és a Titanic áldozatainak számát!). Amikor elhunyt, Luxorban, a Nílus partján temették el, egy díszes fakoporsóban.
Az 1890-es évek végén négy angol utazó látogatott el a luxori ásatások színhelyére, ahol felajánlották nekik Amen-Ra hercegnő múmiáját megvételre.
15 éve | Ilona Ilona | 0 hozzászólás
SOK SZERETETTEL KÖSZÖNTÖM KUTI HORVÁTH MÓNIKÁT,KEDVES ÚJ TAGUNKAT!ILONA
15 éve | Ilona Ilona | 0 hozzászólás
SOK SZERETETTEL KÖSZÖNTÖM KISSNÉ TECÁT ,LEGÚJABB TAGUNKAT!KEDVES TECA ÉREZD JÓL MAGAD!ILONA
15 éve | Ilona Ilona | 0 hozzászólás
Szépségápolás Kleopátra nyomdokán
|
|
Ki ne ismerné a szépségéről, gyönyörű bőréről híres ókori, egyiptomi uralkodónőt, Kleopátrát? Kleopátra, és a kor híres szépségei különböző, csodatévő kozmetikai receptekkel rendelkeztek, melyek összetételét féltve őrzött titokként tartották. A régi egyiptomiak nagy gondot fordítottak testük rendszeres ápolására. Akik megengedhették maguknak illatos fürdőzéssel kezdték a napot, majd agyagos kenőccsel ledörzsölték egész testükről az elhelt hámsejteket. |
15 éve | Ilona Ilona | 0 hozzászólás
15 éve | Ilona Ilona | 0 hozzászólás
SZERETNÉM MEGKÖSZÖNNI POPOVICS MARCSINAK EZT A GYÖNYÖRŰ KÉPET MELLYEL OLDALAMAT GAZDAGÍTOTTA!PUSZI ILONA
15 éve | Ilona Ilona | 0 hozzászólás
Ezeregyéjszaka desszert
Hozzávalók:
5 dkg vaj,
3 tojás,
1 mokkáskanál sütõpor,
1 mokkáskanál õrölt fahéj,
2 dl joghurt,
5 dkg õrölt mandula,
10 dkg cukor,
1 vaníliás cukor,
1 mokkáskanál õrölt szerecsendió,
1 evõkanál kakaó,
1 kávéskanál citromlé,
12 dkg liszt.
Keverjük habosra a vajat a cukorral és vaníliás cukorral. Adjuk hozzá az egész tojásokat, és verjük további 3-4 percig. Keverjük össze a lisztet, sütõport, fahéjat, szerecsendiót és kakaót.
15 éve | Ilona Ilona | 0 hozzászólás
HUMMUS SHORBET
(CSICSERIBORSÓ-LEVES)
Elkészítési idõ: 1 és fél óra, továbbá a csicseriborsó áztatási ideje.
Hozzávalók:
20 dkg csicseriborsó
1 fej vöröshagyma
1 zsemle (vagy laska tészta)
4 evõkanál olívaolaj
1 mokkáskanál koriandermag
6 erezd fokhagyma
só
A
csicseriborsót egy napig hideg vízben áztatjuk úgy, hogy a víz ellepje.
Lecsurgatjuk, a felszeletelt vöröshagymával és a koriandermaggal másfél
óráig lassú tûzön fõzzük.
A zsemledarabkákat megpirítjuk és leveses tálba tesszük.
15 éve | Ilona Ilona | 0 hozzászólás
MAHALLABIYA BORTO' AL(NARANCSOS RIZSPUDING)
Elkészítési idõ: 1 óra
Hozzávalók:
40 dkg rizs
4 dl narancslé
2 dl tej
1 kiskanál szegfûszeg
1 mokkáskanál õrölt fahéj
1 narancs reszelt héja
10 dkg cukor
1 marék dióbél
A rizst forrásban lévõ vízbe dobjuk és 10 percig fõzzük. Lecsurgatjuk, majd újból odatesszük fõni a tejjel, a narancslével, a fahéjjal, az õrölt szegfûszeggel és a cukorral. Lassú tûzön addig fõzzük, míg a rizs magába nem szívja a folyadékot.
15 éve | Ilona Ilona | 0 hozzászólás
FALAFEL
(BABKROKETT)
A legfinomabb krokett lóbabból készíthetõ.
Elkészítési idõ: 1 és fél óra, valamint a bab áztatási ideje.
Hozzávalók:
30 dkg bab
1 kis fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 csokor korianderlevél (vagy mokkáskanál õrölt koriander)
1 csipetnyi csípõs paprika
1 tojás
12 dkg liszt
2 evõkanál szezámmag
bõ olaj a sütéshez
só
A babot egy napig hideg vízben áztatjuk, majd lecsurgatjuk és egy óra hosszáig lassú tûzön forralva fõzzük, azután áttörjük.
15 éve | Ilona Ilona | 0 hozzászólás
Az egyiptomiak nem hagytak ránk ételrecepteket, nem rendelkezünk olyan mûvel sem, mint amilyen a római gourmandok körében kedvelt Apicius szakácskönyve volt a császárkorban. Ennek ellenére egyrészt a különbözõ írásos forrásokban elszórt utalások, képzõmûvészeti emlékek - elsõsorban falképek és dombormûvek - alapján meglehetõsen sokat tudunk az egyiptomi konyháról, másrészt ehhez járulnak még a régészeti leletek: Egyiptom száraz klímája alatt a sírokban ételek is megõrzõdtek, így például kiszáradt kenyerek, melyek így közvetlenül is tanulmányozhatók.' (...)
15 éve | Ilona Ilona | 0 hozzászólás
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu