Lenyűgöző egyiptom: blog

Szeretettel köszöntelek a LENYŰGÖZŐ EGYIPTOM közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 61 db
  • Videók - 1 db
  • Blogbejegyzések - 21 db
  • Fórumtémák - 1 db
  • Linkek - 3 db

Üdvözlettel,

LENYŰGÖZŐ EGYIPTOM vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a LENYŰGÖZŐ EGYIPTOM közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 61 db
  • Videók - 1 db
  • Blogbejegyzések - 21 db
  • Fórumtémák - 1 db
  • Linkek - 3 db

Üdvözlettel,

LENYŰGÖZŐ EGYIPTOM vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a LENYŰGÖZŐ EGYIPTOM közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 61 db
  • Videók - 1 db
  • Blogbejegyzések - 21 db
  • Fórumtémák - 1 db
  • Linkek - 3 db

Üdvözlettel,

LENYŰGÖZŐ EGYIPTOM vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a LENYŰGÖZŐ EGYIPTOM közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 61 db
  • Videók - 1 db
  • Blogbejegyzések - 21 db
  • Fórumtémák - 1 db
  • Linkek - 3 db

Üdvözlettel,

LENYŰGÖZŐ EGYIPTOM vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Közös oldal kedves barátoknak hírei

SZERETNÉM MEGKÖSZÖNNI POPOVICS MARCSINAK EZT A GYÖNYÖRŰ KÉPET MELLYEL OLDALAMAT GAZDAGÍTOTTA!PUSZI ILONA

Ezeregyéjszaka desszert

Hozzávalók:

5 dkg vaj,
3 tojás,
1 mokkáskanál sütõpor,
1 mokkáskanál õrölt fahéj,
2 dl joghurt,
5 dkg õrölt mandula,
10 dkg cukor,
1 vaníliás cukor,
1 mokkáskanál õrölt szerecsendió,
1 evõkanál kakaó,
1 kávéskanál citromlé,
12 dkg liszt.

Keverjük habosra a vajat a cukorral és vaníliás cukorral. Adjuk hozzá az egész tojásokat, és verjük további 3-4 percig. Keverjük össze a lisztet, sütõport, fahéjat, szerecsendiót és kakaót.

Tovább 

 

HUMMUS SHORBET

(CSICSERIBORSÓ-LEVES)

Elkészítési idõ: 1 és fél óra, továbbá a csicseriborsó áztatási ideje.

Hozzávalók:

20 dkg csicseriborsó
1 fej vöröshagyma
1 zsemle (vagy laska tészta)
4 evõkanál olívaolaj
1 mokkáskanál koriandermag
6 erezd fokhagyma

A csicseriborsót egy napig hideg vízben áztatjuk úgy, hogy a víz ellepje. Lecsurgatjuk, a felszeletelt vöröshagymával és a koriandermaggal másfél óráig lassú tûzön fõzzük.
A zsemledarabkákat megpirítjuk és leveses tálba tesszük.

Tovább 

MAHALLABIYA BORTO' AL(NARANCSOS RIZSPUDING)

Elkészítési idõ: 1 óra

Hozzávalók:

40 dkg rizs
4 dl narancslé
2 dl tej
1 kiskanál szegfûszeg
1 mokkáskanál õrölt fahéj
1 narancs reszelt héja
10 dkg cukor
1 marék dióbél

A rizst forrásban lévõ vízbe dobjuk és 10 percig fõzzük. Lecsurgatjuk, majd újból odatesszük fõni a tejjel, a narancslével, a fahéjjal, az õrölt szegfûszeggel és a cukorral. Lassú tûzön addig fõzzük, míg a rizs magába nem szívja a folyadékot.

Tovább 


FALAFEL

(BABKROKETT)

A legfinomabb krokett lóbabból készíthetõ.
Elkészítési idõ: 1 és fél óra, valamint a bab áztatási ideje.

Hozzávalók:

30 dkg bab
1 kis fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 csokor korianderlevél (vagy mokkáskanál õrölt koriander)
1 csipetnyi csípõs paprika
1 tojás
12 dkg liszt
2 evõkanál szezámmag
bõ olaj a sütéshez

A babot egy napig hideg vízben áztatjuk, majd lecsurgatjuk és egy óra hosszáig lassú tûzön forralva fõzzük, azután áttörjük.

Tovább 

Az egyiptomiak nem hagytak ránk ételrecepteket, nem rendelkezünk olyan mûvel sem, mint amilyen a római gourmandok körében kedvelt Apicius szakácskönyve volt a császárkorban. Ennek ellenére egyrészt a különbözõ írásos forrásokban elszórt utalások, képzõmûvészeti emlékek - elsõsorban falképek és dombormûvek - alapján meglehetõsen sokat tudunk az egyiptomi konyháról, másrészt ehhez járulnak még a régészeti leletek: Egyiptom száraz klímája alatt a sírokban ételek is megõrzõdtek, így például kiszáradt kenyerek, melyek így közvetlenül is tanulmányozhatók.' (...)

Tovább 

SZIASZTOK!HA VALAMIKOR IS HALLOTTAM EGYIPTOMRÓL VAGY LÁTTAM VALAMIT OLDALAKON AKKOR AZ VOLT HOGY A PIRAMISOK ÉS AZ ODA VEZETŐ ÚT.EZZÚTTAL ÉN SZERETNÉM KICSIT MÁSKÉNT BEMUTATNI NEKTEK,REMÉLEM TETSZENI FOG.

network.hu

Nagy piramis = nagy rejtély

Egyiptomban száznál is több piramis található. Sőt, szerte a világban építettek hasonló dolgokat, például Közép-Amerikában, vagy, amiről kevesebben tudnak, Kínában is rengeteg földből készült piramis áll, de egyik sem fogható a Nagy Piramishoz. Alapjának eredeti hossza 230 méter volt, magassága pedig 146 méter (ma már nyolc méterrel alacsonyabb). Összesen több, mint kétmillió kőből áll, melyek átlagosan két és fél tonnát nyomnak.

Tovább 

Egyiptom a Szahara sivatag keleti részén húzódik, így sivatagi éghajlat uralja, leszámítva egy keskeny mediterrán sávot északon. Kairóban a januári középhőmérséklet 14 Celsius fok, júliusban pedig 29, az évi csapadékmennyiség 42 mm. Az időjárás tehát a nyaralók számára kiváló. Egyiptom meghatározó természeti értéke a Nílus folyó, melyet keleten az Arab-sivatag, nyugaton pedig a Líbiai-sivatag fog körül. Ezeken kívül az országban hatalmas középhegységek, mészkő- és homokkő fennsíkok találhatók.

Tovább 

network.hu

SZERETETTEL KÖSZÖNTELEK AZ OLDALAMON!REMÉLEM VELEM TARTASSZ EBBE AZ EGZOTIKUS VILÁGBA,HOGY FÖLFEDEZZÜK ANNAK MINDEN SZÉPSÉGÉT TITKÁT ÉS EREDETISÉGÉT.TARS VELEM!

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu