Szeretettel köszöntelek a LENYŰGÖZŐ EGYIPTOM közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
LENYŰGÖZŐ EGYIPTOM vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a LENYŰGÖZŐ EGYIPTOM közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
LENYŰGÖZŐ EGYIPTOM vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a LENYŰGÖZŐ EGYIPTOM közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
LENYŰGÖZŐ EGYIPTOM vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a LENYŰGÖZŐ EGYIPTOM közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
LENYŰGÖZŐ EGYIPTOM vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Ilona Ilona | 0 hozzászólás
SZERETNÉM MEGKÖSZÖNNI POPOVICS MARCSINAK EZT A GYÖNYÖRŰ KÉPET MELLYEL OLDALAMAT GAZDAGÍTOTTA!PUSZI ILONA
15 éve | Ilona Ilona | 0 hozzászólás
Ezeregyéjszaka desszert
Hozzávalók:
5 dkg vaj,
3 tojás,
1 mokkáskanál sütõpor,
1 mokkáskanál õrölt fahéj,
2 dl joghurt,
5 dkg õrölt mandula,
10 dkg cukor,
1 vaníliás cukor,
1 mokkáskanál õrölt szerecsendió,
1 evõkanál kakaó,
1 kávéskanál citromlé,
12 dkg liszt.
Keverjük habosra a vajat a cukorral és vaníliás cukorral. Adjuk hozzá az egész tojásokat, és verjük további 3-4 percig. Keverjük össze a lisztet, sütõport, fahéjat, szerecsendiót és kakaót.
|
|
15 éve | Ilona Ilona | 0 hozzászólás
HUMMUS SHORBET
(CSICSERIBORSÓ-LEVES)
Elkészítési idõ: 1 és fél óra, továbbá a csicseriborsó áztatási ideje.
Hozzávalók:
20 dkg csicseriborsó
1 fej vöröshagyma
1 zsemle (vagy laska tészta)
4 evõkanál olívaolaj
1 mokkáskanál koriandermag
6 erezd fokhagyma
só
A
csicseriborsót egy napig hideg vízben áztatjuk úgy, hogy a víz ellepje.
Lecsurgatjuk, a felszeletelt vöröshagymával és a koriandermaggal másfél
óráig lassú tûzön fõzzük.
A zsemledarabkákat megpirítjuk és leveses tálba tesszük.
15 éve | Ilona Ilona | 0 hozzászólás
MAHALLABIYA BORTO' AL(NARANCSOS RIZSPUDING)
Elkészítési idõ: 1 óra
Hozzávalók:
40 dkg rizs
4 dl narancslé
2 dl tej
1 kiskanál szegfûszeg
1 mokkáskanál õrölt fahéj
1 narancs reszelt héja
10 dkg cukor
1 marék dióbél
A rizst forrásban lévõ vízbe dobjuk és 10 percig fõzzük. Lecsurgatjuk, majd újból odatesszük fõni a tejjel, a narancslével, a fahéjjal, az õrölt szegfûszeggel és a cukorral. Lassú tûzön addig fõzzük, míg a rizs magába nem szívja a folyadékot.
15 éve | Ilona Ilona | 0 hozzászólás
FALAFEL
(BABKROKETT)
A legfinomabb krokett lóbabból készíthetõ.
Elkészítési idõ: 1 és fél óra, valamint a bab áztatási ideje.
Hozzávalók:
30 dkg bab
1 kis fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 csokor korianderlevél (vagy mokkáskanál õrölt koriander)
1 csipetnyi csípõs paprika
1 tojás
12 dkg liszt
2 evõkanál szezámmag
bõ olaj a sütéshez
só
A babot egy napig hideg vízben áztatjuk, majd lecsurgatjuk és egy óra hosszáig lassú tûzön forralva fõzzük, azután áttörjük.
15 éve | Ilona Ilona | 0 hozzászólás
Az egyiptomiak nem hagytak ránk ételrecepteket, nem rendelkezünk olyan mûvel sem, mint amilyen a római gourmandok körében kedvelt Apicius szakácskönyve volt a császárkorban. Ennek ellenére egyrészt a különbözõ írásos forrásokban elszórt utalások, képzõmûvészeti emlékek - elsõsorban falképek és dombormûvek - alapján meglehetõsen sokat tudunk az egyiptomi konyháról, másrészt ehhez járulnak még a régészeti leletek: Egyiptom száraz klímája alatt a sírokban ételek is megõrzõdtek, így például kiszáradt kenyerek, melyek így közvetlenül is tanulmányozhatók.' (...)
15 éve | Ilona Ilona | 0 hozzászólás
Nagy piramis = nagy rejtély
Egyiptomban száznál is több piramis található. Sőt, szerte a világban építettek hasonló dolgokat, például Közép-Amerikában, vagy, amiről kevesebben tudnak, Kínában is rengeteg földből készült piramis áll, de egyik sem fogható a Nagy Piramishoz. Alapjának eredeti hossza 230 méter volt, magassága pedig 146 méter (ma már nyolc méterrel alacsonyabb). Összesen több, mint kétmillió kőből áll, melyek átlagosan két és fél tonnát nyomnak.
15 éve | Ilona Ilona | 0 hozzászólás
Egyiptom a Szahara sivatag keleti részén húzódik, így sivatagi éghajlat uralja, leszámítva egy keskeny mediterrán sávot északon. Kairóban a januári középhőmérséklet 14 Celsius fok, júliusban pedig 29, az évi csapadékmennyiség 42 mm. Az időjárás tehát a nyaralók számára kiváló. Egyiptom meghatározó természeti értéke a Nílus folyó, melyet keleten az Arab-sivatag, nyugaton pedig a Líbiai-sivatag fog körül. Ezeken kívül az országban hatalmas középhegységek, mészkő- és homokkő fennsíkok találhatók.
15 éve | Ilona Ilona | 0 hozzászólás
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu